416 F2 Graaflaadmachine Handleiding Compleet.pdf - VSIP.INFO (2024)

Laadgraafmachine

416F2

Motor Motormodel Nominaal nettovermogen: SAE J1349 Nominaal nettovermogen: ISO 9249

Cat® C4.4 ACERT™ 65 kW 87 pk 66 kW 88 pk

Gewichten Bedrijfsgewicht: Minimaal Bedrijfsgewicht: Maximaal (ROPS-capaciteit) Graafdiepte graafarm: Standaard Graafdiepte: Uitgeschoven giek Uitgeschoven

7.214kg 11.000kg

15.904 pond 24.251 pond

4,348 mm 5,441 mm

14' 3" 17' 11"

Kenmerken Gloednieuw bestuurdersstation De nieuwe F2-graaflaadcombinatiecabine is gebouwd met de machinist in gedachten en biedt extra machinebediening binnen handbereik, met differentieelvergrendeling op de joystick van de lader. De ergonomisch ontworpen cabine biedt de hele dag comfort voor een productievere dag. Toonaangevende hydraulische technologie Lastgevoelige zuigerpomp en opbrengstverdelende kleppen zorgen voor een hydraulisch systeem dat is ontworpen voor een soepele werking, een lager brandstofverbruik, een stillere werking en volledige kracht bij elk motortoerental, waardoor de machinist het vermogen kan aanpassen aan de werkvraag. Bestuurbaarheid van de graaflaadcombinatie De F2-graaflaadcombinatie, nu verkrijgbaar met joysticks met pilotbediening, maximaliseert de hydraulische prestaties en het vermogen van het lastdetectie- en opbrengstverdelingssysteem. Grotere veelzijdigheid Het snel en eenvoudig verwisselen van accessoires zorgt voor een grotere veelzijdigheid en de mogelijkheid om het juiste gereedschap aan te passen aan de toepassing. Dankzij de hydraulische graafkoppeling kan het gereedschap worden gewisseld zonder de bedieningspost te verlaten. Superieur vermogen en prestaties Toonaangevend structureel ontwerp en hydraulisch systeem zorgen voor een grotere hefkracht en opbreekkracht. De agressiviteit van de machine zorgt voor een uitstekende productiviteit in de meest veeleisende toepassingen.

Inhoud Bedieningsstation............................................... ....4 Aandrijflijn.......................................... .... .................6 Geavanceerd hydraulisch systeem....... .............. ..............7 Graaflaadprestaties............................ ...8 Laderprestaties.................................................. .8 Gereedschap...................................................... ......... ........9 Onderhoudsgemak............................ ....... ..........10 Klantenondersteuning............................ ........................................10 Specificaties............................. .......... .................11 Standaarduitrusting.......... ..............................................19 Optionele uitrusting ........................................................ .........20 Opmerkingen.................................. .................................21 2

Geniet van de nieuwe Cat 416F2 graaf-laadcombinatie met functies zoals een ruime bestuurdersplaats, optionele bedieningsknoppen, grotere duurzaamheid en uitzonderlijke prestaties. Werk veilig op de werkplek met een stiller hydraulisch systeem, beter zicht en de mogelijkheid om vier remwielen aan te sluiten zonder slijtage aan de banden of aandrijflijn. 3

Operatorstation

Een cabine ontworpen voor maximaal comfort en productiviteit.

Graaflaadcombinaties Mechanische bedieningselementen bieden de feedback waar operators naar op zoek zijn bij het graven van sleuven. Het lichtgewicht hydraulische systeem vermindert de vermoeidheid van de machinist, terwijl de prestaties behouden blijven. Met optionele joystickbedieningen kan de machinist de modulelocatie en het bedieningspatroon aanpassen.

4

Ongeëvenaard comfort Dankzij de ergonomische bestuurdersplaats in autostijl kunt u de hele dag comfortabel en productief werken. Selecteer de configuratie die het beste bij uw behoeften past: dak, Deluxe-cabine of Deluxe-cabine met airconditioning. Tot de systeemkenmerken behoren: • Verstelbare luchtgeveerde stoel • Kantelbare en uitschuifbare stuurkolom • Uitstekend zicht over de motorkap en de bakuitworp • Ruitenwissers met pantograaf • Grote voorruitgrille • LCD-display met groot instrumentenpaneel • Voldoende beenruimte • Differentieelslotknop op laderhendel • Grote ramen die open kunnen • Cabine met stevig dak • LED-remlichten

Ride Control Het optionele Ride Control-systeem verbetert de rijdemping onder alle omstandigheden, inclusief laden en vervoeren, rijden op de snelweg of gewoonweg rondrijden op het werkterrein. Het resultaat kan een groter comfort voor de machinist zijn, een mogelijke vermindering van vermoeidheid van de machinist en een betere materiaalretentie.

Speciaal metercluster Het grote, heldere LCD-scherm maakt het eenvoudiger om de werking en instellingen van de machine te controleren. LED-indicatielampjes en geluidsalarmen zorgen ervoor dat de machine duidelijk met de machinist kan communiceren.

Veilig in- en uitstappen uit de cabine Nieuwe, langere handgrepen en een ergonomische plaatsing van de treden maken het gemakkelijk om drie contactpunten te behouden bij het in- en uitstappen van de cabine.

5

aandrijflijn

Altijd gebouwd om consistente prestaties, kracht en efficiëntie te leveren.

Motor Kat

Overdragen

Keuzeschakelaar remmodus

De Cat C4.4 ACERT-motor werkt stiller en levert superieure prestaties en duurzaamheid. De motor voldoet aan de Amerikaanse EPA Tier 4 Final-emissienormen. De motorkenmerken omvatten:

De standaard powershift-transmissie biedt vier versnellingen vooruit en achteruit. Hydraulische schakelkoppelingen maken directe veranderingen in richting en rijsnelheid mogelijk.

• Selectieve katalytische reductie

• Proportionele hydraulische kleppen maken uniforme snelheden en richtingsveranderingen mogelijk.

De keuzeschakelaar voor de remmodus heeft drie standen: tweewielaandrijving, tweewielaandrijving met remmen op alle wielen en vierwielaandrijving. Tweewielaandrijving met remmen op alle wielen verlengt de levensduur van de banden tijdens het rijden op de weg en schakelt de vooras in wanneer wordt geremd om de remprestaties te verbeteren. De remmoduskeuzeschakelaar is inbegrepen in het vierwielaandrijvingspakket.

• Oxidatiekatalysator voor dieselbrandstof • Dieseluitlaatvloeistof met systeemzuivering • Beperkte tussenkomst van de operator

6

• De optie voor vierwielaandrijving verbetert de mobiliteit en prestaties van de lader op slechte grondomstandigheden en kan direct worden geactiveerd.

Geavanceerd hydraulisch systeem

Stroomsysteem dat zich aanpast aan de eisen van de werkplek.

Lastafhankelijke hydrauliek Gesloten hydrauliek past de druk en het debiet aan de eisen van de toepassing aan. Of er nu grote sleuven of delicate opgravingen rond diensten worden uitgevoerd, de controle blijft behouden. In toepassingen zoals het graven van productiesleuven, waar snelheid een belangrijke factor is, zal het systeem de stroom leveren die nodig is om de klus snel en efficiënt te klaren. Het lastafhankelijke hydraulische systeem zorgt voor: • Beter brandstofverbruik • Stillere werking • Minder slijtage van componenten • Lagere hydrauliektemperaturen • Volledige kracht bij elk motortoerental

Flow-sharing kleppen Specifiek op maat gemaakte hydraulische kleppen maken multifunctionaliteit van hydraulische componenten mogelijk, zonder de machine te manipuleren. De hydraulische vloeistof wordt tussen de werktuigen verdeeld, zodat de werking niet wordt onderbroken.

Hydraulische leidingen De combinatie van hydraulische leidingen met eenrichtings- en tweerichtingsstroom voegt veelzijdigheid aan de machine toe. Door simpelweg de positie van de hendel te veranderen, kan de machine elk hydromechanisch gereedschap efficiënt bedienen.

7

Graaflaadprestaties

Superieure graafkrachten.

Giek De giek in graafmachinestijl is gebouwd voor optimale prestaties en levensduur. Het gebogen ontwerp zorgt voor meer ruimte boven obstakels bij het graven of laden van een vrachtwagen. De smalle giek verbetert het zicht op de bak en greppel over het hele werkbereik. Sterker zwenkgietwerk en dubbel wishbone-ontwerp verhogen de duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Arm

Prestaties van de oplader

Krachtige voorlader. Voorladerarmen zorgen voor meer reikwijdte, storthoogte en uitbreekkracht.

Enkelvoudig kantelen De standaard enkelvoudig kantelbare laderkoppeling heeft verhoogde hef- en opbreekkrachten, wat uitstekende prestaties levert bij het vullen en laden van vrachtwagens. De 416F2 is uitgerust met een bak voor algemeen gebruik of een multifunctionele pinbak om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

Terug naar graven Door de bak van de lader met een simpele beweging van de hendel terug te zetten in de graafpositie, verkort het systeem voor terug naar graven de laadcyclustijden. Wanneer de laderbak zich op grondniveau bevindt, staat de bak in de juiste hoek voor de volgende lading of snede.

8

De gekartelde randen van de arm helpen materialen beter vast te houden bij landontginnings- en slooptoepassingen. Met de optionele uitschuifbare arm kunt u het bereik en de graafdiepte met ongeveer 1,2 m (4') vergroten.

Grijpers Het bevestigingsmateriaal voor grijpers is standaard op alle Cat graaflaadmachines, wat de machine veelzijdiger maakt. Voor extra veelzijdigheid zijn er Cat hydraulische grijpers leverbaar. Mechanische grijpers zijn ook verkrijgbaar bij uw Cat dealer.

Hulpmiddelen

Doe meer klussen met één machine.

Graafwerktuigen Vergroot de veelzijdigheid van de machine met een grote keuze aan graafwerktuigen: • Bakken: standaard, zwaar uitgevoerd, zwaar uitgevoerd steen-, grondgraven, koraal- en slootreiniging • Bestratingschaafmachines koud • Hamers • Grondboren • Rippers • Grijpers (mechanisch en hydraulisch) • Trilplaatverdichters • Snelkoppelingen

Ladergereedschappen Er is een breed scala aan voorladerhulpstukken verkrijgbaar, waaronder: • Bak voor algemeen gebruik • Multifunctionele bak • Bak met zijuitworp • Vorken

Diagonaal retentiesysteem De zwaar uitgevoerde baktanden worden vastgehouden met diagonale pinnen in plaats van horizontale pinnen, zodat het verwisselen van tanden gemakkelijk gaat zonder het gebruik van speciaal gereedschap.

Snelkoppeling voor graaflaadcombinaties Handmatige of hydraulische graafkoppelingen maken het verwisselen van gereedschap aan de achterkant snel en eenvoudig. Nieuwe Cat koppeling met dubbele vergrendeling en zelfinstellend vulstukontwerp voor een nauwkeurige pasvorm. Het heeft ook een veiligheidsslot dat automatisch in werking treedt.

9

Servicegemak

Eenvoudig onderhoud om de machine draaiende te houden.

Minimaliseer uitvaltijd Handige onderhoudsfuncties vergemakkelijken het onderhoud en verminderen uitvaltijd: • Scharnierend koelpakket biedt gemakkelijke toegang • Kantelbare motorkap biedt gemakkelijke toegang tot alle motorcontrolepunten • Zijpanelen van de motor kunnen eenvoudig worden verwijderd zonder gereedschap • Cat Product Link™-systeem ( optioneel) biedt informatie op afstand over de machinelocatie en de parameters van het besturingssysteem

Klantenservice

Ongeëvenaarde ondersteuning maakt een verschil.

Gerenommeerde dealerondersteuning Cat dealers bieden het beste op het gebied van verkoop en service, van hulp bij het kiezen van de juiste machine tot consistente, ervaren ondersteuning. • Gegarandeerde preventieve onderhoudsprogramma's en onderhoudscontracten • Beste beschikbaarheid van onderdelen in zijn klasse • ​​Operatortraining om uw winst te vergroten • Originele Cat gereviseerde onderdelen

10

Modelspecificaties 416F2 Motor Motormodel

Cat C4.4 ACERT-transmissie

Bruto vermogen

Servomechanische transmissie: standaard 1e vooruit

5,4 km/u

3,4 km/u

SAE J1995

71 kW

95 pk

2ª vooruit

8,9 km/u

5,5 km/u

ISO14396

70 kW

94 pk

3ª vooruit

20 km/u

20 km/u

4ª vooruit

36 km/u

37 km/u

Nominaal nettovermogen bij 2.200 tpm SAE J1349

65 kW

87 pk

1e terugslag

5,4 km/u

3,4 km/u

ISO9249

66 kW

88 pk

2e achteruit

8,9 km/u

5,5 km/u

EEG 80/1269

66 kW

88 pk

3e terugslag

20 km/u

20 km/u

4e terugslag

36 km/u

37 km/u

SAE J1349

79 kW

106 pk

ISO9249

80 kW

107 pk

EEG 80/1269

80 kW

107 pk

Kaliber

105 mm

4,13"

Carrera

127 mm

5"

Verplaatsing

4,4L

268pulg3

Gasreserve bij 1.400 tpm: SAE J1349

56%

Maximaal koppel bij 1.400 tpm

438N·m

Netto maximaal vermogen bij 1.800 tpm

323lbf-taart

• De motor voldoet aan de emissienormen van de Amerikaanse EPA Tier 4 Final. • Het nettovermogen geldt bij 2.200 tpm wanneer getest onder de omstandigheden die zijn aangegeven voor de gespecificeerde norm. • Het gepubliceerde nettovermogen is het beschikbare vermogen aan het vliegwiel wanneer de motor is uitgerust met een ventilator, luchtfilter, uitlaatdemper en dynamo. • Volgens standaard luchtomstandigheden van 25°C (77°F) en 99kPa (29.32") in droge barometer. • Er werd een brandstof met een soortelijk gewicht van 35°API gebruikt, met een verwarmingswaarde van minder dan 42.780 kJ/kg (18.390 BTU/lb) bij gebruik bij 30 °C (89 °F) (brandstofdichtheid van 838,9 US gal/L [7.001 lb/US gal] wordt als referentie gebruikt). Geen reductie vereist tot 3.000 m (9.843' ) • Nettokoppelreserve voldoet aan SAE J1349. • Het maximale nettovermogen is van toepassing op de hierboven gespecificeerde omstandigheden.

• De elektrische servomechanische transmissie voorwaarts en achterwaarts wordt bestuurd door een handig geplaatste hendel, waardoor onmiddellijke richtingsveranderingen tussen vooruit en achteruit mogelijk zijn via hydraulische koppelingen. • Dankzij de vrijloopkoppeling van de koppelomvormer kan de stator van de omvormer vrijlopen tijdens omstandigheden met een laag koppel en hoge snelheden, zoals rijden op de snelweg. • Diepgangsverhouding van 2,63:1 en één trap. • Rijsnelheden van een tweewielaangedreven graaflaadmachine bij volgas, indien uitgerust met 19,5 x 24 achterbanden.

Aswaarden 2WD Vooras Statisch

22.964 kg

50.582 pond

Dynamisch

9.186 kg

20.233 pond

Statisch

22.964 kg

50.582 pond

Dynamisch

9.186 kg

20.233 pond

Statisch

22.964 kg

50.582 pond

Dynamisch

9.186 kg

20.233 pond

4 wiel aangedreven vooras

Achteras

Hydraulisch systeem

Gewichten* Gewicht in werkende staat: minimaal

7.214 kg

15.904 pond

Bedrijfsgewicht - maximaal (ROPS-capaciteit)

11.000 kg

24.251 pond

Cabine, ROPS/FOPS

163 kg

359 pond

Airconditioning

46 kg

101 pond

Tractie op de vier wielen

178 kg

392 pond

Universele bak (0,96 m³/1,25 yd³) (zonder vorken en tanden)

745 kg

1.642 pond

Type

Gesloten centrum

Pomptype

Variabele stroom en axiale zuigers

Pompcapaciteit bij 2.200 tpm

132L/min

35 gal/min

Systeemdruk: graaflaadmachine

23.000 kPa

3,336lb/pulg²

Systeemdruk: lader

23.000 kPa

3,336lb/pulg²

Adrestype

Voorwiel

Uitschuifbare arm

299 kg

659 pond

Servo-besturing

Hydrostatisch

Contragewichten (optie 1)

115 kg

255 pond

Kaliber

65 mm

Contragewichten (optie 2)

240 kg

530 pond

Carrera

120 mm

4,7"

Contragewichten (optie 3)

460 kg

1.015 pond

Diameter staaf

36 mm

1,4"

As-oscillatie

11°

* Getoonde specificaties gelden voor een machine uitgerust met een OROPS-dak (Open Rollover Protective Structure), tweewielaandrijving, standaardarm, 0,76 m3 (1,76 m3) laderbak voor algemeen gebruik. 0yd3), 610 mm (24") zware graafbak, 115 kg (255 lb) contragewicht, 80 kg (176 lb) machinist en volle brandstoftank.

2,6"

Draaicirkel: 2-wielaandrijving/4-wielaandrijving (binnenwiel zonder rem) Buitenwielen voor

8,18m

Breedste externe laderbak 10,97 m

26' 10" 36' 0"

11

Model 416F2 Specificaties Servicevulcapaciteiten

Motoreigenschappen

Koelsysteem met airconditioning

22L

5,8 in de EU.

Benzinetank

160L

42 dossiers in de EU.

Dieseluitlaatvloeistof (DEF)*

19L

5 in de EU.

Motorolie met filter

8,8L

2,3 in de EU.

2WD

15L

4 galEE.UU.

4WD

15L

4 galEE.UU.

16,5L

4,4 in de EU.

1,7L

0,4 gal EU.

11L

2,9 in de EU.

Transmissie: servomechanisch

Achteras Planeetoverbrengingen Vooras (vierwielaandrijving)

0,7L

0,2 gal EU.

Hydraulisch systeem

planetaire tandwielen

90L

23,8 in de EU.

Hydraulische tank

40L

10,6 gal EU.

* Moet voldoen aan de vereisten aangegeven in ISO 22241. • Vereist brandstof met een ultralaag zwavelgehalte

416 F2 Graaflaadmachine Handleiding Compleet.pdf - VSIP.INFO (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Amb. Frankie Simonis

Last Updated:

Views: 5777

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Amb. Frankie Simonis

Birthday: 1998-02-19

Address: 64841 Delmar Isle, North Wiley, OR 74073

Phone: +17844167847676

Job: Forward IT Agent

Hobby: LARPing, Kitesurfing, Sewing, Digital arts, Sand art, Gardening, Dance

Introduction: My name is Amb. Frankie Simonis, I am a hilarious, enchanting, energetic, cooperative, innocent, cute, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.